יידיש דיגיטלית!

איך כותבים ביידיש?

באתר המשובח של יוו”א מצויים חומרי עזר מצוינים ללימוד כתיבה וקריאה ביידיש. קלי קלות למי שכבר יודע עברית!

יידיש-פופ

מתחילים (וגם מתקדמים שרוצים רענון) יכולים להשתמש בפלטפורמה הייחודית של יידיש-פופ ללימוד יידיש.

דואולינגו

עוד דרך לתרגל יידיש ובכל מיני דיאלקטים היא עם דואולינגו – אפליקציה (בטלפון או במחשב) ללימודי שפות שהוסיפה גם יידיש לרשימת השפות הנלמדות.

 ספרים להורדה וספרים מוקלטים במרכז הלאומי לתרבות יידיש (באמריקה)

אתם מכירים בוודאי כבר את הספרים הרבים הסרוקים באתר National Yiddish book center. רוב ספרות יידיש כבר זמינה שם להורדה למחשב או לטבלט, לקריאה ככל שחפץ לבכם.

בנוסף לכך, יש באתר שפע של חומרים לשמיעה. למעלה משבע מאות ספרים מוקלטים – אם אתם מעדיפים להאזין במקום לקרוא – או להאזין ולעקוב בקריאה בו-זמנית.

הרצאות מוקלטות של גדולי הסופרים

באותו אתר ניתן למצוא גם מבחר של הרצאות מוקלטות ביידיש, עם כמה מגדולי הסופרים שחיו לאחר המלחמה. רוב ההקלטות נעשו בספריה היהודית של מונטריאול. אלה שיחות מרתקות ממש – פיסת חיים מיידישלאַנד.

סיפורי יידיש מוקלטים באוניברסיטת חיפה

עוד אתר שאפשר למצוא בו סיפורים מוקלטים – האתר של אוניברסיטת חיפה. שרה בלכר-ראטר הקליטה מבחר סיפורים של גדולי הסופרים והם זמינים להורדה והאזנה.

עיתונות יהודית היסטורית

פרויקט הדיגיטציה העצום של העיתונות היהודית המתקיים בספרייה הלאומית כולל גם מספר גדול של עיתונות ביידיש. אפשר לצלול לתוך חומרים אינסופיים ולגלות עולמות שלמים.

ערוץ היוטיוב של בית שלום עליכם

אפשר לחזור ולצפות בערוץ היו-טיוב של בית שלום עליכם במבחר מערכונים ושירים מתוך “אסתּרס קאַבאַרעט” כמו גם חומרים מצוינים נוספים.

סינמטק יידיש בפייסבוק

בעמוד הפייסבוק שנקרא Yiddish Cinematheque תוכלו לצפות במבחר רב של סרטים ביידיש – מתור הזהב של הקולנוע היידי ועד לימינו. מומלץ מאוד.

 

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב print
שיתוף ב whatsapp

כתבות נוספות

כערער במשכנות שאננים

במסגרת כנס כיסופים הרביעי לסופרים ומשוררים יהודים, השבוע במשכנות שאננים בירושלים, התקיימו גם מושבים שעסקו בספרות יידיש. במושב שכותרתו “יידיש עכשיו” שוחחו הסופר חיים באר

קרא עוד »